Var hittar jag svenska standup komiker?

27 mars 2023 Staffan Ehrlin
Svenska standup komiker

editorial

Är du på jakt efter det bästa inom svensk stand-up comedy? Har du ett kommande evenemang där du behöver utmärkt komisk underhållning? Sök inte längre! Vi har letat i alla hörn av Sverige för att samla ihop de roliga ansiktena, smarta hjärnorna och talangfulla artisterna som garanterat kommer att göra ditt evenemang till en succé. Läs vidare när vi svarar på alla dina frågor om att hitta rätt svensk stand-up komiker eller komiker för ditt speciella tillfälle.

 

Stand-up comedy har en lång historia i Sverige, med rötter ända tillbaka till början av 1900-talet. År 1931 hade den svensk-amerikanske komikern Victor Borge premiär för sin berömda show ”Laughter in the Rain” i Stockholm och introducerade en mer sofistikerad inställning till stand-up comedy än vad som var typiskt vid den tiden. Sedan dess har den svenska komedin vuxit till att omfatta ett brett utbud av stilar och artister, från Borges klassiska ”slapstick”-stil till mer moderna komedishower som tar upp aktuella samhällsfrågor.

Svenska standup komiker

Hur väljer jag rätt?

När det gäller att välja den bästa svenska ståuppen eller komikern för ditt evenemang finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Leta efter någon som har erfarenhet av att uppträda på många olika platser, från klubbar och barer till företagsevenemang. Tänk på vilken typ av humor du vill ha – ren eller spännande? Föredrar du en enskild artist eller är det bättre med en ensemblegrupp? Finns det några särskilda ämnen som du vill ta upp under showen?

 

Slutligen bör du tänka på budgeten för evenemanget. Olika komiker har olika priser, så det är viktigt att jämföra priserna och avgöra vad du har råd med. När du väl har bestämt dig för rätt aktör för ditt tillfälle, se till att boka dem i förväg eftersom svensk stand-up ofta är mycket efterfrågad.

 

Det finns agenturer runt om landet som har svenska standup komiker redo att bokas. En av dessa agenturer är Big Ben Standup. Kontakta dem redan idag för att få en prisbild.

 

 

Fler nyheter

14 januari 2024

Fakta om Saturnus